Săptămâna de lucru de patru zile – numai avantaje, toată lumea fericită

6 November 2019

Update: În Finlanda a devenit operațional programul de 4 zile pe săptămână. Acest lucru se întâmplă când la cârma guvernului se află cel mai tânăr prim-ministru din lume, Sanna Marin

Reprezentanţa japoneză a companiei americane Microsoft a implementat vara aceasta săptămâna de lucru de patru zile, ca parte a proiectului intern denumit “Work-Life Choice Challenge”. Rezultatul a fost o creştere cu 40% a productivităţii angajaţilor, dar a avut efecte pozitive şi asupra creativităţii acestora.

Testul s-a desfăşurat pe toată durata lunii august, interval în care biroul Microsoft din Japonia şi-a închis porţile în fiecare vineri. Desigur, angajaţii – care au continuat să fie plătiţi normal – au primit foarte bine schimbarea, iar asta s-a văzut în rezultatele muncii lor. În plus, compania a folosit mai puţină energie electrică şi consumabile decât în aceeaşi perioadă a lunii august 2018.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a fost încântat de rezultatul testului realizat vara aceasta de filiala japoneză a companiei pe care o conduce

În planul de eficientizare a fost inclusă şi reducerea timpului alocat şedinţelor la doar 30 de minute, fiind încurajată în schimb comunicarea prin alte mijloace.

Citiţi şi Săptămâna de lucru de patru ore (nu e glumă)

Microsoft nu este prima companie care evidenţiază avantajele unei săptămâni de lucru de patru zile. Proprietarul unei companii de imobiliare din Noua Zeelandă, Andrew Barnes, a testat la rându-i varianta, iar succesul a fost atât de mare încât a adoptat-o permanent.

Semnele că măsura ar trebui implementată şi la nivel global sunt indicate şi de un studiu realizat în 2018 şi la care au participat 3.000 de angajaţi din 8 ţări, dintre care majoritatea au mărturisit că şi-ar dori ca săptămâna de lucru să aibă doar patru zile.

Sursa



Citiţi şi

Tu ai primit card Edenred?

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

Rutina adusă la rang de artă – Perfect Days

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro