Agenția europeană de urmărire a infractorilor, Europol, a lansat campania Crime has no gender în care le arată pe cele mai urmărite femei acuzate sau condamnate pentru grave încălcări ale legilor. Pe o pagină dedicată, apar cazurile, cu sexul intenționat neprecizat, urmăriții având fața acoperită cu niște măști. Care dispar, pe măsură ce afli povestea a ceea ce au făcut, și le vezi identitatea. Din 21 de urmăriți, 18 sunt femei. Printre fugare se află și o româncă, alături de urmărite din alte țări europene.
Ideea campaniei e de a sublinia că femeile sunt la fel de capabile ca bărbații să comită infracțiuni. Dar, deși sunt autoarele unor grave infracțiuni, statisticile arată că, global, majoritatea infractorilor sunt bărbați. Și, conform unui studiu comandat de guvernul britanic și publicat anul acesta referitor la rolurile principale în grupurile de crimă organizată, concluzia este că tot bărbații dețin majoritatea.
Așa afli de Elena Puzyrevich, care a traficat nouă tinere rusoaice, pe care le-a dus în Cáceres, Spania, și le-a forțat să se prostitueze. De Angelina Sacjuka, care a omorât în bătaie acum cinci ani o compatrioată în Riga, Letonia. Dar și de românca noastră…
Citiţi şi
Un bărbat, două femei și mai mulți copii
Despre dragoste și bărbați, fără crize de emancipare
N-am primit niciodată flori de la un băiat…
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.