Cea mai mare greșeală pe care o poate face un bărbat atunci când caută un cadou de sărbători (sau de aniversare, astea intră în aceeași categorie) pentru iubita sa este să intre într-un magazin de cadouri și să ia ceva de-acolo.
Aceste magazine sunt pentru cadouri de zi cu zi, obișnuite, în nici un caz nu te salvează din situații complicate ca aniversarea voastră sau atunci când “ai făcut ceva”. Ia un cadou de la Bamboo, de pildă, și e mai probabil ca Soarele să nu răsară a doua zi decât ca nevastă-ta/iubită-ta să nu-ți spună: „Ai intrat în primul magazin, să nu zici c-ai venit cu mâna goală”. Valoarea cadoului nu are absolut nici o importanță, sunt convins că și Donald Trump a pățit-o până a învățat asta: „Mda, diamant albastru. Ai intrat în primul Chopard, nu-i așa, Donald? Ți-a fost lene să cauți ceva ca lumea…”
Am văzut până acum că magazinele de cadouri trebuie ocolite. Să mai tăiem de pe listă parfumurile, ceasurile și bijuteriile – o pereche de cercei din aur sau un pandantiv din aur – astea merg eventual dacă ești invitat de sultanul Bruneiului la ziua lui, în ochii nevesti-tii n-au nici o valoare. De asemenea, nu vă gândiți să-i luați ceva ce știți chiar de la ea că i-ar plăcea – ar fi prea simplu, iar femeile nu sunt aici să ne facă nouă viața ușoară (nu, pe bune, sper că nu scriu pentru idioți).
C.Z. Guest and Peter Lawford, 1961
Cel mai important lucru la un cadou pentru ocazii speciale este să fie muncit, e esențial să fi transpirat pentru el. De asemenea, trebuie cumpărat din magazine imposibil de identificat de către nevastă-ta/iubită-ta, adică exact din ultimele magazine la care te-ai gândi că poți găsi un cadou. Numai un începător ar cumpăra, de pildă, un cadou de la Ikea, unde se găsesc numai lucruri a căror proveniență este ușor de ghicit și care o fac imediat pe nevastă-sa să-și spună: „sigur, s-a dus la Ikea, nu și-a bătut capul, știa că acolo e imposibil să nu găsească ceva”. Zeii relațiilor sunt capabili să găsească ceva frumos și la Metro, iar un amic de-al meu a găsit unul dintre cele mai inspirate cadouri pe care le-a făcut vreodată la o benzinărie Petrom.
Deci, cu mâna goală – exclus, cu un cadou de duzină – exclus. Cam greu, ce altceva să vă mai zic eu, ca băiat. 🙂
Citiţi şi
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
Bijuteriile de aur: o istorie de fascinație și putere
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.