A fost odată, ca niciodată, pe Tinder

A fost odată, ca niciodată, pe Tinder, o poveste despre dragostea administrativă a secolului nostru ce ne domină viețile. Împins de la spate de un avânt pragmatic, biologic, un cuplu tânăr se hotărî șă-și dea o șansă pe Tinder – un loc al sufletelor rătăcite și răsucite romantic, care este camuflat în limbajul cotidian ca fiind o delectare erotică cu beneficii mutuale, pe termen mediu și lung.

În fond, e un cimitir al speranțelor în ”suflete pereche” și „dragoste nemărginită, adevărată,,, care ridică reproducerea și chimia de sorginte animalică la rang de virtute lipici pentru disfuncționalii sufletești ai zilelor noastre. Sunt pretenții ridicate și, unde ele țin stindardul sus al unui eu pneumatic,  ascund mari rătăciri ale acelei persoane, care în timp se instalează confortabil în ființa sa și sunt apoi aghezmuite la psiholog drept complexe și tratate corespunzător și în weekend, la suprapreț.

Nici eu nu sunt în întregime nevinovat. Am păcatele mele. Am vorbit în numele prietenilor mei cu nenumărate domnișoare pe Tinder (fără domnișoare care practicau shortcut-ul sau alte chestii ilegale – dacă mă înțelegeți!), dându-mă drept un prieten al meu, adică pe contul său cu pozele sale etc. Am avut succes sau, mai degrabă, acele persoane s-au bucurat de iscusința mea de a utiliza cuvintele astfel încât să par inteligent, interesant, incitant (acești trei I sunt o condiție pentru orgasm feminin – auzisem de la niște fătuci jurnaliste ce voiau să scrie un articol – nu glumesc, nu am putut să uit și am zis să vă împărtășesc – trei I)

Revenind totuși  – a fost odată ca niciodată pe Tinder. Cam așa le vom spune copiilor, chiar dacă vom suferi de un divorț, în mod indubitabil, că ne-am cunoscut partenerul pe Tinder. Când ne va întreba ce a fost acest Tinder, îi vom spune că era locul unde îngerașii îi ascuţeau săgețile lui Cupidon, în timp ce acesta pregătea premonitoriu actele de divorț făcând facultatea de drept la fără frecvență.

Citiţi şi Femeie singură de 30 de ani caut partener sau care a fost experienţa mea pe Tinder

Ce șanse să ai într-o relație dacă o începi pe Tinder? Practic, nule, aș zice eu, deoarece locul vostru de întâlnire vă este predestinat din prisma interesului. Când interesul scade, pleacă sau se modifică, Castelul Tinder se clatină și îngerii cu penele zburlite aleargă nestingheriți în stânga și dreapta, prin anticamera lui Cupidon, încercând să facă un bonus cinstit și onest pe seama ta. Ce poți face în schimb e să concepi un copil, singurul tău motiv de a alunga pe viitor gândul suicidal când mersul la psiholog va deveni desuet, pe care să-l crești cu gândul că a fost făcut din dragoste și nu dintr-o eprubetă virtuală de sorginte promiscuă. Cel puțin la început.

Sunt curios ce poveste îi vei spune copilului tău. Știu sigur că ea va începe cu a fost odată pe Tinder. Tu vei ofta cu regret sau părere de rău și el va căsca gura la invențiile tale mediocre despre iubire, căutând apoi dragostea la psiholog, în filme, în reviste glossy sau, de ce nu, pe – viitorul Tinder. Chiar e o poveste ca niciodată și, dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

5 jocuri de iarnă pentru copii benefice și pentru adulți

Soacră-mea

Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro