„Te aștept diseară la Șosea”

DUMITRU-ALEXANDRU FILIMON– un spectacol despre București – un oraș ritmic pe notele dragostei-

Spectacolul „Te aștept diseară la șosea” va avea premiera pe 30 ianuarie, la ora 19:00, la Sala Dalles. Publicul este invitat într-o călătorie muzical-istorică într-un București boem, idilic, presărat de farmecul dragostei la tot pasul. Memoria acestei amprente istorice o regăsim la soșea, la bulevard, locul de unde au plecat cele mai pasionale iubiri, cele mai strașnice trădări ce oferă Bucureștiului un colorit pestriț, aparte, ce se dezvăluie istoric „publicului mișcător în inimă și trăiri”- cum îl denumea Mihail Sebastian în numeroasele sale peripluri pe la Capșa.

Această vocație de trăitor a românului, cum bine remarca și Băcălbașa în opera sa despre Bucureștiul de altădată, va fi cel mai bine exemplificată într-un spectacol ce-și propune să înfățișeze Bucureștiul ca poem muzical-teatral, ca spațiu cultural unic menit universului creator al artiștilor.

Actorul Gabriel Fătu ne va introduce, prin jocul său actoricesc afabil și bonom, în această atmosferă delicată, suavă a unui București dornic de frumos ce cultivă iubirea nemărginită în polisul străvechi. Vorbim de o tiradă de trăiri în sensul sentimentelor cultivate într-un peisaj istoric complex ce era obișnuit cu piscurile sufletești înalte în grandioasa căutare a simțămintelor omenești.

Acest registru introdus inteligent actoricește în povestea Bucureștiului de odinioară este explorat muzical de actrița Crina Matei și alți soliști români de marcă, tributari la rândul lor, ideii de dragoste și frumos în uniune cu Bucureștiul idilic.

afis Te astept diseara la Sosea

„Repertoriul își propune să trezească în inimi acel tip de trăire care astăzi pare ușor, adormită în conștiința publicului. Vorbim de o trăire lăuntrică puternică, cu rezonanțe pasionale resimțite pe întregul Bucureștiului istoric, uneori, parcă istovit de atâtea povești încărcate, apăsătoare, însă veșnic fermecătoare”, povestește actrița Crina Matei într-un interviu acordat publicației București City News.

Simona Florescu Dichiseanu va continua acest registru muzical ce intră adânc în Bucureștiul elegant definit de boema bucureșteană, alături de Marius Vernescu la pian și aranjament muzical, considerat unul dintre cei mai străluciți muzicieni de jazz din România, câștigător al prestigiosului Montreux Jazz Festival, împreună cu Beatrice Vernescu Roman la clape și Gabi Stănescu la vioară. Alexandra Popescu va asigura regia acestui spectacol, diferit ca structură și personalitate față de un spectacol clasic, ce promite să aducă necunoscutul, sau mai puțin cunoscutul din diferite epoci ce au marcat Bucureștiul, oferindu-i un parfum și un melanj propriu.

„Pentru București mereu am avut o atracție melodioasă. Nu mă refer aici la filmul unor amintiri ce rulează selectiv, agale prin capul meu, ci la notele pe care le simt când îl iau la pas. Odată cu mine port sentimente, iubiri, trăiri puternice ce mă leagă fără tăgadă de el. Aș putea fi acuzat de melancolie timpurie, însă cine are dreptul să ne priveze de emoția unei întâlniri permanente cu sinele”, povestește pianistul Marius Vernescu într-un interviu acordat publicației Bucureștii Vechi și Noi.

Cântărețul târgoveților de odinioară cum a fost denumit de presa națională și internațională, Daniel Trifu va asigura un melanj muzical inedit, izbutit prin contrastul artistic cu sublimul feminin întruchipat de cele două artiste, Crina Matei și Simona Florescu Dichiseanu, prin care, pe scenă, Bucureștiul se personifică și se decodifică în diferite feluri și chipuri în funcție de istorie, povești- într-o sintagmă ce nu-și pierde valoarea în timp.

Actorul Gabriel Fătu împreună cu Crina Matei, Simona Florescu Dichiseanu și Daniel Trifu ne vor purta peste timp și timpuri într-un București de poveste, personificat artistic ca un veritabil poem urban – „din vremi, de odinioară”.

Bilete pentru reprezentație se pot procura de la Anticariatul Instituției (B-dul Nicolae Bălcescu, n.18, sector 1, București, tel: 0741.23.36.36) sau online aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Gabi Stănescu: „Nu există nicio formă de artă în absența femeii”

Piano&mime – The Fly, un spectacol unic de pian și pantomimă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro