Dacă aș avea o putere, aș transforma certificatele de căsătorie în contracte legale, cu tot ce include un contract, obligații și drepturi și, mai ales, cu durată determinată. Pe 10 ani, standard! Mă rog, aici putem dezbate un pic termenul…
Desigur cu posibilitate de prelungire în scris, cu acordul părților.
Cred că asta ar salva o mulțime de oameni de la moarte psihica, emoțională și uneori chiar fizică.
Îmi și imaginez discuții de genul:
– Dragă, mi se termină contractul în șase luni și nu știu dacă mai vrea(u) să prelungim.
Și atunci, pam, pam… decizii, decizii. Și eforturi, eforturi.
Dacă mai vrei prelungire, ia aminte și fă ceva să reînvii femeia de lângă tine, cu o mână de ajutor la treburi, cu o invitație la plimbare, la șosea, prin Herăstrău sau prin Milano, după posibilități. Mai adu și tu o floare, mai fă-i un masaj, că pleacă. Nu glumesc, pleacă dacă ai uitat de ea! Uită-te la ea când îi vorbești, și vorbește și tu cu ea, mai dă și pe acasă, că la birou ai stat destul, mai plimbă și tu copiii.
Dacă mai vrei prelungire, ia aminte și tu, doamnă, și mai lasă dreptatea la locul ei, adică la jumătate, amintește-ți că nu le știi tu pe toate și că nu, chiar nu ești tu Google, țipă mai puțin și mângâie-l mai mult, că, na, este soțul tău și banii vin de undeva, poate chiar de la el. Și lasă-l să te iubească mai mult, și pentru el și pentru tine, că s*xul e fain și acușica vine vârsta când punctul tare al așternuturilor voastre va fi doar o amintire și un miracol, independent de voința voastră.
Partea faină este atunci când nu mai vrei prelungire de contract, dar nu poți să divorțezi, și știm cu toții motivele: că este casa, că sunt copiii, că este teama de necunoscut, că teama de singurătate, că una, că alta. Când nu mai poți de atâta singurătate în doi, când este indolent sau absent, când te înșală de nu știu când, cu cine știe câte, când este pasiv agresiv sau zgârcit, sau altele infracționale chiar, de genul bătăilor, umilințelor, dramelor fără sfârșit.
Cum ar fi să știi că poți ieși din această „colaborare” la sfârșitul contractului, uite-așa, cu o semnătură?
Guest post by Seana
Și tu poți scrie pe Catchy!
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Ziua în care am divorțat de mama
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.