Zona intimă n-ar trebui să fie doar intimă, ci și fericită

10 January 2019

Că de jenă, că din lipsă de interes (e valabilă și această ipoteză), că nimeni nu le-a spus vreodată așa ceva – cum să vorbim despre locul acela prin care, da, e adevărat, vin copiii, dar care e plin de secreții ciudate, care are o floră proprie!, prin care se scurge sângele nefecundatelor ovule, realitatea arată că nu știm anatomia locului nici cât să-i explicăm unui băiat neștiutor niște lucruri care ne-ar folosi tot nouă. E frumos să te descoperi la 16-17 ani, dar e ridicol s-o faci abia când te lovește o dragoste târzie ori, dramatic, o boală care putea fi prevenită.

femeie, elvie trainer, exerciții Kegel

Citiți și Cinci lucruri pe care femeile nu le spun bărbaților și rău fac 

Îmi permit să vă spun că suntem în secolul XXI, că emanciparea femeilor e deja la maturitate, că am ajuns să vorbim public despre lucruri mai “grele”, rupând tăceri dureroase – mișcarea #metoo a erupt cu forța unui uriaș vulcan adormit -, că tot ce băgăm sub preșul ignoranței sau al rușinii se înmulțește și mai devreme sau mai târziu ne va trânti la pământ.

Zona intimă n-ar trebui să fie atât de intimă! Nu facem demonstrații de stradă, dar de vorbit putem vorbi. Pentru ca ea să fie zona intimă și fericită. 🙂 Cât mai mult timp, toată viața. Da, se poate! Toate neplăcerile care apar după nașterea a 1-2-3 copii sau așa zisele defecte de fabricație (conformație, culoare, mărimea părților anatomice) pot fi anulate ori drese. Dar s-o luăm pe rând, cu răbdare, sinceritate și voința de a scăpa de sâcâitoare și tăinuite probleme.

Azi, despre “Am născut, nu mai sunt la fel, nu mai simt la fel, am renunțat să mai fac dragoste…”

Este problema multor femei. Despre care tac ori vorbesc fără consecințe doar între ele. Așadar cum întărim și retonificăm mușchii pelvieni pentru

Răspuns: cu ajutorul lui Elvie Trainer!

elvie

Doar în fotografie e mare, în realitate are 35x30x80 mm și este din silicon medical. Antrenamentele cu Elvie pot fi făcute oricând, oriunde… Cum funcționează antrenorul tău personal Elvie? Îl introduci în vagin, te conectezi la aplicație și de trei ori pe săptămână, câte cinci minute, faci ce-ți spune el. Simplu, eficient, plăcut chiar. Cu încredere, pentru că programele au fost create de experți de la Imperial College din Londra și Universitatea Oxford.

Prietenul Elvie este inteligent, confortabil, discret, portabil. Cu ajutorul tehnologiei biofeedback-ului detectează direcția contracției musculare în timpul exercițiilor Kegel (contracțiile voluntare, ca atunci când ne presează vezica, dar toaleta e încă departe) și alertează utilizatoarele dacă lucrează incorect. Are în program șase tipuri de exerciții, patru niveluri de dificultate: antrenament, începător, intermediar, avansat, permite cinci minute de antrenament și trimite memento-uri motivaționale, da, da, prin aplicația gratuită, ușor de utilizat, care monitorizează progresul. Încărcarea se face wireless printr-o carcasă discretă, într-o oră. Bateria ține o lună la un program normal de utilizare.

elvie & app

elvie app

Pentru informații suplimentare despre produs, puteți accesa: http://kegeltrainer.ro/ și https://www.testulbarza.ro/product/elvie-trainer/.

Despre cealaltă problemă, a corecțiilor chirurgicale, la fel de importantă, pregătim un interviu cu un specialist în microchirurgie plastică – dr. Bogdan Măciuceanu, Clinica ZETTA.

Până atunci, exersați! 🙂

Citiți interviul promis: Noi o rejuvenăm, ei și-o măresc. Toată lumea (mai) fericită? 

***

*Previne prolapsul organelor pelviene

Mușchii pelvieni conectează coccisul de osul pubian. Rolul lor este de a susține organele interne și intestinele, de a asigura controlul vezicii urinare, iar împreună cu mușchii abdominali susțin coloana vertebrală.

Odată cu înaintarea în vârstă, pentru femei există riscul ca mușchii pelvieni și ligamentele care îi susțin să se relaxeze, având ca efect deformarea uterului, a vezicii urinare și a țesutului rectal. Acest lucru poate cauza incontinență urinară, dureri de spate și disconfort în timpul actului sexual. Exercițiile pentru această categorie de mușchi sunt recomandate de către specialiștii în sănătate din toată lumea, iar efecturea corectă a acestora ameliorează simptomele în peste 70% din cazuri.

**Ajută la susținerea sarcinii și recuperarea postnatală

Conform statisticilor, 1 din 3 femei și mai bine de 80% dintre gravide și proaspete mămici se confruntă cu slăbirea mușchilor pelvieni. Pentru a antrena această parte a corpului se efectuează exercițiile Kegel, care, practicate în mod regulat în perioada sarcinii, îmbunătățesc sănătatea intimă, accentuează puterea toracelui, ajută la controlul vezicii urinare și la susținerea sarcinii.

Totodată, prin antrenarea mușchilor pelvieni se poate împiedica ruperea mușchiului abdomenului în timpul sarcinii. În plus, exercițiile Kegel pot fi continuate și după naștere pentru a ajuta mușchii pelvieni să se recupereze și să-și recapete forța.



Citiţi şi

Stresul matern în timpul sarcinii la femei – Cum afectează sănătatea reproductivă?

Înainte, orgasmul avea reputația că rezolva orice problemă. Acum e mersul pe jos :)

Mama cea de toate zilele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro