Cele mai așteptate 15 premiere în 2018

2 January 2018

Mădălina DumitracheTocmai s-a încheiat un an bogat pentru cinefili și semnele bune ale Noului An se arată promițătoare. Un Wes Anderson, o continuare pentru Mamma Mia, mult-așteptatul Call Me By Your Name… Iată lista noastră:

Se poate realiza un film despre răul din istorie? Un memento hilar şi binevenit al metodelor diferite care îţi pot garanta statutul de legendă, atunci când nu ai limite sau ai idee despre ceea ce faci. Aceasta e provocarea lansată de James Franco odată cu lungmetrajul în care ne povestește geneza celebrei The Room de Tommy Wiseau, supranumit și Citizen Kane al filmelor proaste. Filmul  are la bază bestseller-ul lui Greg Sestero, despre realizarea „dezastruosului” film The Room, care a făcut istorie sub titulatura de „cel mai bun film prost făcut vreodată”. (Premiera în România: 12.01.2018)

  • Phantom Thread – R: Paul Thomas Anderson

Phantom Thread

Paul Thomas Anderson dirijându-l pe Daniel Day Lewis… doar această perspectivă și Phantom Thread devine un film de neratat. Filmul prezintă un portret iluminat, atât al unui artist într-o călătorie creativă, cât și al unei femei care îi menține lumea alertă. Cineastul ne relatează legătura dintre creatorul englez Reynold Woodcock și muza sa, Alma, într-o Londră glamour a anilor ‘50. Cineastul Paul Thomas Anderson realizează fuziunea perfectă dintre modă și artă. (Premiera: 16.02.2018)

Anihilation

După aclamatul Ex-Machina, realizatorul Alex Garland se încumetă la o ambițioasă adaptare pentru ecran după un roman SF scris de Jeff Van DerMeer. O bună ocazie de a-i revedea pe Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson și Gina Rodriguez întrupând patru oameni de știință care participă la o expediție într-o zonă atinsă de fenomene paranormale. Un detaliu care nu e lipsit de importanță: la o misiune anterioară, de acest gen, s-a lăsat cu o sinucidere colectivă. Ambianță… (Premiera: 23.02.2018)

După The Grand Budapest Hotel din 2013, Wes Anderson a lipsit de pe ecrane. Din fericire, cineastul va reveni cu un nou film în preajma celei de-a 68-a ediții a Festivalului de la Berlin. Acolo, va prezenta cel de-al doilea lungmetraj de animație (după Fantastic Mr. Fox), despre un băiețel de doisprezece ani, Atari, pornit în căutarea amicului său patruped, Spots, aflat în carantină pe o insulă japoneză. Dublajul va reuni actori celebri precum Bill Murray, Bryan Cranston, Scarlett Johansson sau Edward Norton. (Premiera: 04.05.2018)

  • Call Me By Your Name – R: Luca Guadagnino

Call Me By Your Name

Vara lui 1983, undeva în nordul Italiei. Între o porție de plajă și o cursă pe bicicletă; Elio (Timothée Chalamet), un adolescent de 17 ani e sedus de fermecătorul asistent al tatălui său. Olivier (Armie Hammer) e un student american care își petrece vara în echipa de arheologi condusă de tatăl lui Elio. În acest sezon, va descoperi dragostea și plăcerea carnală. Traversat de o undă a nostalgiei primilor fiori amoroși, Call Me By Your Name se află deja printre favoriții de la Oscar. (Premiera: 09.02.2018)

  • Black Panther – R: Ryan Coogler

Compania Marvel face un pas înainte în ceea ce privește diversitatea, odată cu acest nou film – Black Panther – primul dedicat în întregime super-eroilor de culoare, introduși în Captain America: Civil War. T’Challa (Chadwick Boseman) Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să părăsească Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși super-eroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină (Premiera: 16.02.2018)

  • The Shape of Water – R: Guillermo del Toro

Al zecelea lungmetraj al cineastului del Toro e multi-nominalizat la Golden Globes. The Shape of Water este o poveste situată pe fundalul Războiului Rece. În America, în jurul anului 1963, într-un laborator guvernamental ascuns, de înaltă securitate, singuratica Elisa este prinsă într-o viață a tăcerii și izolării. Elisa este o angajată mută care se ocupă de curățarea unei structuri guvernamentale ce ascunde laboratoarele secrete. Curând, viața tinerei Elisa se schimbă pentru totdeauna atunci când ea și colega ei Zelda descoperă un experiment catalogat ca fiind secret. Filmul devine o scrisoare de amor cinematografică, în maniera vechiului Hollywood, o veritabilă operă de magie condusă de  magistrala Sally Hawkins. (Premiera: 23.02.2018)

  • The Post – R: Steven Spielberg

Acum, când neîncrederea în media n-a fost nicicând mai mare, Steven Spielberg ne livrează, în The Post, cel mai recent film al său, o veritabilă pledoarie pentru libertatea presei. Așa cum ne indică chiar titlul, lungmetrajul readuce în prim-plan cazul „Pentagon Papers” – publicarea de către revista Washington Post, în 1971, a unor documente care vizau implicarea Statelor Unite în războiul din Vietnam.

Pentagon Papers

Pentagon Papers

Filmul, deja, a fost aclamat dincolo de Atlantic, așa cum se întâmplă cu mai toate producțiile în care apar Meryl Streep și Tom Hanks. (Premiera: 23.02.2018)

  • Solo: A Star Wars Story – R: Ron Howard

În proiectul diabolic de-a prezenta la infinit universul Star Wars, compania Disney i-a încredințat lui Ron Howard planurile pentru cel de-al 28-lea spin-off din saga intergalactică. Filmul își va concentra atenția asupra anilor de tinerețe ai lui Han Solo (Alden Ehrenreich) și va reuni o distribuție în care îi vom regăsi pe: Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson și Phoebe Waller-Bridge. (Premiera: 25.05.2018)

  • Mamma Mia 2: Here We Go Again – R: Ol Parker

Mamma Mia 2 Here We Go Again

Unul dintre acele filme, „ feel good movie, care-ți stârnesc cheful de-a fredona Dancing Queen și de a-ți lua bilet spre Cyclades, Mamma Mia revine. Tocmai ce Sophie (Amanda Seyfried) e însărcinată cu primul copil, filmul va explora anii tinereții Donnei, înterpretată de Meryl Streep la vârsta adultă și de Lily James în flashback-uri. Bonus: un rol pentru Cher, cunoscut din acel, deja iconic, trailer. (Premiera: 20.07.2018)

Realizatorul peliculelor Whiplash și  La La Land se preocupă de biografia astronautului Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună, care va fi interpretat de Ryan Gosling. Acțiunea din acest film se derulează între anii 1961- 1969 și va prezenta „prețul sacrificiului” atât pentru Armstrong, cât și pentru țară, într-o misiune dintre cele mai dificile din istorie. Dar cine va mai salva jazzul? (Premiera: 12.10.2018)

Rihanna, Cate Blanchett, Anne Hathaway… ne-am putea imagina o distribuție mai potrivită pentru versiunea feminină de la saga Ocean’s? Nimeni alta decât Sandra Bullock o întruchipează pe Debbie, sora de mult înstrăinată a lui Danny Ocean, genială în planificarea minuțioasă a celor mai controversate infracțiuni. Pentru a reuși să dea marea lovitură, are nevoie de ajutorul și iscusința altor șapte hoațe: Lou, Rose, Daphne Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita și Constance. Deși extrem de versate și abile, fetele vor trebui să devină cât se poate de ingenioase pentru a stârni cât mai puține suspiciuni și a trece neobservate printre starurile venite să participe la marele eveniment. (Premiera: 15.06.2018)

  • The Nutcracker and the Four Realms – R: Lasse Hallström

Filmul are la bază povestirea din 1816 a lui E.T.A. Hoffman, The Nutcracker and the Mouse King, în care Clara (Foy), după o agitată seară de Crăciun, ajunge să lupte alături de o figurină/ „spărgător de nuci”, în uniformă militară, împotriva maleficilor şobolani cu şapte capete. Adaptarea realizată de Lasse Hallström le va reuni pe tânăra Mackenzie Foy (Twilight, Interstellar), zână (Keira Knightley) și balerină (Misty Copeland) într-o feerie perfectă pentru orice Crăciun, mai ales că data premierei în România va fi 2 noiembrie 2018.

  • The House that Jack Built – R: Lars Von Trier

În viitoarea sa peliculă, cineastul danez urmărește, de 12 ani, evoluția unui ucigaș în serie „extreme de inteligent” interpretat de Matt Dillon. Dispunând de o inteligență cu mult peste medie, Jack este conștient de starea în care se află și anomaliile pe care aceasta le generează, însă preferă să-și discute problemele și frământările interioare doar cu Verge, căruia îi mărturisește că, pentru el, fiecare crimă este „o operă de artă” în sine. Pe măsură ce intervenția poliției devine inevitabilă, Jack își asumă riscuri tot mai mari, în încercarea sa de a crea „o operă de artă supremă”. Filmul celebrează ideea potrivit căreia „viața e crudă fără suflet.”

  • Blessed Virgin – R: Paul Verhoeven

După Isabelle Huppert, realizatoul peliculei Elle, a găsit o actriță potrivită pentru eroina sa în persoana lui Virginie Efira. În această adaptare după opera cercetătoarei Judith C. Brown, actrița belgiană o va întrupa, în fața camerelor de filmare, pe Benedetta Carlini (o soră italiancă care a trăit în Toscana renascentistă și-a fost cunoscută pentru relațiile safice cu alte călugărițe din anturajul său). Așadar, încă o provocare à la Verhoeven.

Sursa: Vanity Fair



Citiţi şi

Call Me By Your Name – un film după vizionarea căruia m-am simțit vinovată

Rooney Mara va fi Audrey Hepburn

O tragedie umană în clarobscur – Nightmare Alley

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro