Am învățat că viața bate filmul și că aparențele înșală.
Am învățat că oamenii bogați nu sunt umani, dar le poți oferi din umanitatea ta și o vor primi.
Am învățat că dacă te irită fiecare șlefuire, nu vei ajunge niciodată lustruit.
Am învățat că nu trebuie să muncim cu mâinile, dacă ne dorim mulți bani, ci cu mintea și că trebuie să ne stabilim zilnic prioritățile, să ne scriem țelurile pe foi și să nu ne oprim până nu le bifăm.
Am învățat că somnul nu este important și că oboseala nu există dacă vrei cu adevărat ceva.
Am învățat că banii nu îți aduc fericirea, dar îți aduc o libertate de neegalat și că nu există concurență în realitate (atâta timp cât îți faci treaba bine), ci doar în capul tău.
Am învățat că frumusețea este deseori un handicap – de exemplu, dacă ai un interviu de angajare pentru un post important, iar angajatorul se uită la tine mirat, îți pune trei întrebări banale fiind sigur că la cele complexe nu-i poți răspunde, se uita la CV-ul tău și te întreabă ce fel de relații personale ai avut la fostele locuri de muncă, iar când îi spui că asta-i o jignire și că n-a fost cazul, râde tâmp și-ți spune că te va suna. Ce înseamnă asta? Pentru ei, un chip plăcut înseamnă fără creier, fără muncă, doar prezență. Nici măcar o șansă să-i dovedești contrariul, să-i dovedești că nu există oboseală pentru tine, că nu există somn și că termenele limită sunt de tot râsul pentru că, oricum, termini cu mult înainte, că punctualitatea primeaza… nimic!
Am învățat că naturalețea, lipsită de tipare, îți dă sens și că banii tăi trebuie să muncească pentru tine și nu tu pentru ei.
Ceea ce ni se întâmplă este pentru a ne determina să facem schimbările necesare în viața noastră, indiferent de cât de traumatizant ar părea în acel moment, iar fiecare om întâlnit este un învățător și orice situație, o lecție. Să nu judeci pe nimeni și să nu spui „niciodată” pentru că într-un timp foarte scurt vei fi constrâns să faci acel „niciodată”.
Când alții te atacă, să nu reacționezi la fel ca ei, ci să ignori și să știi că atitudinea lor nu are legătură cu tine, ci cu invidia și frustrarea lor.
Am învățat că Dumnezeu comunică cu noi prin sentimentele și gândurile noastre pentru că, ceea ce numim „cuvinte”, sunt cele mai expuse la interpretări greșite și cel mai adesea prost înțelese, dar nu toate sunt de la El, ci doar cel mai înalt gând = bucurie, cel mai clar cuvânt = adevăr, și cel mai măreț sentiment = dragoste. Mai știu că El ne va trimite mesajele lui la nesfârșit, până le vom asimila. Nu merge mereu cu „skip”.
Știm cu toții că marile descoperiri s-au făcut când oamenii au acceptat și au dorit să nu aibă dreptate, hai să și aplicăm asta!
Am mai învățat că Dumnezeu îți dă tot ceea ce-ți dorești (fără excepție), doar dacă ai credința asta și că are o putere imensă de a potrivi intențiile cu rezultatele și-am mai aflat că este în natura umană să iubească, apoi să distrugă, apoi să iubească din nou.
Am mai învățat că într-o relație acorzi libertate, dar speri că celălalt nu are curajul să o folosească, iar tu cataloghezi asta ca fiind „moral”.
În final, am învățat că atunci când locuiești singur, te descoperi cu adevărat, iar dacă ajungi la independența emoțională, te simți bine 90% din timp, dar să nu uităm de cel 10% în care ai nevoie de un suflet pe care să-ți sprijini puterile. Ajungi să te înconjori de cărți pentru că-i mai sigur așa și să scrii mult (pe balcon, dezbrăcată, în timp ce plouă) pentru că ajungi la o cunoaștere de sine care te inspiră, la o stare de meditație obiectivă asupra ta.
Am mai învățat că oamenii bogați nu se simt bine cu ei înșiși, nu pot petrece o seară liniștită, singuri în casa lor (palatul lor), și-atunci caută prieteni vechi și noi cu care să-și petreacă timpul până la patru dimineața (zilnic), doar să nu se întoarcă acasă unde nu se cunosc și unde singurătatea este apăsătoare și gălăgioasă, iar gândurile sunt prea profunde și începe panica…
Vă mai spun cu certitudine că fericirea nu este o stare permanentă, ci este formată din clipe…
Guest post by R H
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!
Unde se termină iubirea, începe… conviețuirea
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.