“Ți-ai propus atât de multe, ai vrut să le faci pe toate, ai fost prezentă până peste poate, în viața ta. Uite-așa, te-ai trezit într-o covârșire explicabilă, dar ce folos că-i explicabilă? Te-ai oprit doar să recunoști că oboseala ta e veche de-acum, să încerci o evaluare a ceea ce ți-a rămas din puteri și să te-ntrebi ce vei face cu tine mai departe. Ai atins un prag și constați că ți-e greu să te desprinzi de el. Lungești șederea între două praguri și, atunci, corpul tău o ia razna. Reține tot, stochează tot, inclusiv surmenajul. În locul unei alte etape în care să treci, te pomenești că reiei cercul în care te tot învârți, spunându-ți că știi tu care-i momentul potrivit pentru salt: următoarea zi de luni, următoarea sumă de bani și, neapărat, odată cu prima lună nouă.
Absurd să crezi că poți avea voință egală în toate. Absurd să tot pretinzi de la tine să fii prototipul care își comandă regenerarea și-o îndeplinește după program, ca mașinile de spălat din reclame. Absurd să crezi că vei crea spontan timp pentru ceea ce n-ai avut obiceiul să faci. Sunt câțiva oameni care pot face pasul decisiv și le iese: știu câțiva care s-au lăsat de fumat într-un minut și n-au revenit la meteahnă; știu alți câțiva care s-au lăsat de băutură ori jocuri de noroc, la fel; tot așa cum știu pe alții care și-au lăsat familii ori meserii, dar nu s-au putut lăsa de trăitul la limita pericolului ori de ciocolată. Nu ești printre aceste categorii. Ești tu și ai nevoie de un sprijin potrivit ție, pentru un salt într-o altă condiție sau, poate, vârstă.
Kansuke Yamamoto, 1953
E tipul de analiză pe care am fost în stare să-l fac, la 47 de ani și 12 kilograme în plus. Etapa în care cred că ar fi potrivit să trec presupune intenția de a rămâne activă, creativă, lucidă, combativă. Sunt din categoria cerebralilor și n-am fost o sportivă, nu am cultivat obsesia corporalului (poate, nici nu am avut nevoie; un pic de înot rezolva totul, până relativ de curând), dar vreau să-mi regăsesc forma, chipul, o parte din agilitate. Vreau toate astea în condițiile în care am ajuns în punctul unde nu mai am combustie pentru mișcarea gimnastică, necum s-o susțin. Caut soluții de reactivare și mi s-ar părea salvator să-mi eliberez corpul de povara kilogramelor parazite. A slujit prea bine, trecându-mă prin ambițiile minții mele destui ani, ca să nu-i dau ascultare. Știu sigur că, dacă-mi doresc o continuare viabilă, corpul meu îmi pune condiții și asta nu se mai poate negocia. Am decis să recuperez verticala și grația, ca apoi să mențin efortul în noua etapă spre care mă mână o vie curiozitate. Și, în câte-o zi, chiar nerăbdarea.”
Ei, bine, aceasta era starea de spirit a Soranei S. cu jumătate de an înainte de o intervenție eliberatoare (mastopexie). Atunci a fost pregătită. Verticala și grația s-au reinstalat treptat și azi e pe drumul ei. Recâștigată cu totul, liberă până și de regretul de a nu fi făcut mai repede schimbarea. Dar o astfel de alegere trebuie să se coacă natural.
Asemenea cumpene de gândire nu ne sunt străine. Uneori fără vreo legătură cu anii, ci doar pentru că suntem femei. Iar când ne înțelegem esența și nevoia unor concordanțe ori reglaje fine cu exteriorul, se instalează decizia. Dacă și voi sunteți într-o astfel de etapă și mai aveți nevoie doar de o părere avizată pentru a putea hotărî momentul sau oportunitatea, atunci e perfect!
20 de femei
pot beneficia de o consultație gratuită la
Clinica ZETTA – Centru de excelență în chirurgie plastică și reconstructivă.
Ce trebuie să faci?
REGULAMENT
1. Dai SHARE concursului pe pagina ta de Facebook împreună cu haștag-ul #zettabodyspring și ai grijă să setezi pe public postarea, să o putem vedea și noi;
2. Lași apoi la acest articol un comentariu de forma:
numărul de ordine. numele întreg și linkul postării de pe pagina ta.
DESFĂȘURARE
Concursul „20 de femei catchy pentru #zettabodyspring” începe pe 1 martie 2018 și se va încheia pe 15 martie 2018, la ora 23:59.
Pe 16 martie 2018, la ora 10, cu ajutorul random.org, se va face tragerea la sorți a celor 20 de câștigătoare dintre numerele de ordine obținute la înscriere.
Câștigătoarele vor fi anunțate imediat
- pe paginile de Facebook ale revistei Catchy și Clinicii ZETTA,
- printr-un e-mail la adresa cu care s-a înscris în concurs, prin care este înștiințat și partenerul ZETTA,
- printr-un update la acest articol.
După aceast moment, acestea vor putea suna la recepția Clinicii ZETTA și partenerul nostru va organiza programarea consultațiilor.
Vă mulțumim și vă urăm tuturor noroc!
***
Iar mai jos găsiți câteva informații utile și un testimonial.
Cum am mai vorbit și aici, nu e nimic de condamnat în a vrea să întârzii la un anume prag de vârstă cât de mult se poate. Să te simți din nou confortabil în propriul înveliș, mai întins după o intervenţie minoră, dar spectaculoasă (injectările), sau chiar redus ca întindere, după o intervenție mai laborioasă, chirurgicală.
Azi, despre aceste intervenții chirurgicale și miturile care apar în jurul lor din prea puțină informare din surse autorizate și cu bună reputație. Și, din nou, am apelat la Clinica ZETTA, de data aceasta rugând-o să ne răspundă întrebărilor pe Iulia Muraru, medic specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.
Cui se adresează chirurgia plastică și care sunt cele mai cerute “modificări”?
Chirurgia plastică se adresează deopotrivă pacienților care își doresc o îmbunătățire a aspectului fizic și celor cu deficite funcționale. Opțiunea de a apela la chirurgia plastică este una personală, bazată, de regulă, pe considerente subiective. Cel mai adesea pacienții își doresc procedee de remodelare corporală precum liposucția și intervenții de augmentare sau de reducție mamară. Iar cele mai frecvente dismorfisme incriminate sunt hipotrofia mamară, dismorfismul nazal, urechile decolate sau ginecomastia.
Dar, de regulă, pacienții care apelează la chirurgia estetică sunt trecuți de prima tinerețe și își doresc o intervenție care să dea în urmă timpul măcar cu 10 ani. Există însă și pacienți tineri, complexați de o latură a aspectului lor fizic, considerată o piedică majoră în calea propriei dezvoltări armonioase, care după intervenția chiurgicală își recăpătă încrederea în ei înșiși.
Una dintre pacientele mele cu hipotrofie mamară, care avea o slujba ce implică comunicarea directă cu clienții, mi-a povestit că postoperator eficiența la locul de muncă a crescut tocmai pentru că era mult mai încrezătoare în forțele sale. La alți pacienți, beneficiul funcțional îl depășește cu mult pe cel estetic. E cazul hipertrofiei de glandă mamară, când postura este greu de păstrat și există dureri la nivelul spatelui sau al scăderilor ponderale semnificative care generează un exces cutanat important.
Contraindicații?
Intervențiile estetice se adresează persoanelor fără probleme importante de sănătate, pentru care anestezia nu prezintă contraindicații, și pentru care beneficiul postoperator depășește riscul operator. Este recomandat că preoperator să se efectueze un consult cu medicul anestezist pentru evaluarea riscului anestezic și stabilirea tipului de anestezie.
Despre granița fragilă între armonios și excesiv când ești chirurg estetician
Un chirurg estetician are responsabilitatea etică și morală de a refuză intervențiile la pacienții cu așteptări nerealiste sau care își doresc un rezultat ce depășește normele estetice. Unul din principiile medicinei, primum non nocere, trebuie respectat în orice ipostază. Întotdeauna trebuie păstrate proporțiile și menținut un echilibru.
Mituri legate de chirurgia estetică?
Există o serie de mituri legate de chirurgia estetică care ar trebui demontate. Cele mai multe sunt legate de implantul mamar. Unul dintre ele este faptul că implantul mamar conduce la cancer mamar – studiile efectuate nu arată nicio corelație între implantul mamar și apariția cancerului de sân. Un alt mit se referă la faptul că pacientele cu implant mamar nu pot alăpta – datorită poziționării implantului sub glanda mamară, nu există motive ca alăptarea să nu fie posibilă din această cauza. Faptul că liposucția duce la scăderea în greutate este alt lucru greșit înțeles de publicul larg – liposucția se adresează unor depozite localizate de grăsime, constituționale, de care nu putem scapă prin metodele convenționale de scădere ponderală.
Citiți și testimonialul unei femei care a trecut prin operația de mastopexie – Altă viață!
Citiţi şi
Liposucția este o alegere, așa cum o alegere este și să păstrezi celulele corpului la locul lor
50 de fete din opt sate au participat la Tabăra fetelor neînfricate
Cine sunt femeile care apelează la augmentare mamară
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.