Hăituirea pe Facebook

13 October 2016

blegguru-logo-gri-alb-okSoro, dar ce mă stalk-erează ăla!

Deh, e nasol că îţi acordă bărbatul atenţie sau se interesează de soarta ta. Nu e mai bine să fii tu singurică, fără să te agaseze cu mesaje şi reproşuri că eşti online şi nu îl bagi în seamă cu orele? Sau să dăm Facebook în judecată că apari activ şi când nu eşti. Ce bine era pe mesageria de la Yahoo, când puteai să treci pe modul invizibil!

Noroc că pe Facebook nu ai şansa să cazi într-o groapă. Doar dacă ţi-o sapi singur, când nu ştii ce limite să impui

Doar că pe Facebook eşti într-o comunitate şi trebuie să îţi asumi asta. E ca şi cum ai ieşi pe stradă şi te furişezi cu privirea spre zenit când apare cineva de care nu ai chef la nadir. Noroc că pe Facebook nu ai şansa să cazi într-o groapă. Doar dacă ţi-o sapi singur, când nu ştii ce limite să impui. Ba, mai mult, uneori eşti prietenoasă online cu oameni cu care în real nu prea schimbi două vorbe. Şi invers, pentru că sunt două canale de comunicare diferite, care pot fi antagonice, dar şi complementare.

facebook

 

Dar nu fi perversă şi nu te plânge că ţi-a pus mâna pe c*rul digital. Se simte şi el dator să încerce, poate că i-ai dat vreo speranţă sau pentru că acţionează la modul cantitativ. Adică nu calitativ, să te asalteze doar pe tine că eşti cea mai cea, ci e multilateral pe ţeava optică, poate o pica ceva dintr-o mie de încercări. Ai oricând posibilitatea să îl plesneşti şi tu, dacă palma digitală ţi-a încins obrazul (sau bucile) prea tare. L-ai blocat şi pupat, papa! Dacă poţi să te lipseşti de un admirator…

Cioara de pe firewall-ul Facebook-ului nu se aseamănă cu păsărica pâlpâind în palma lui

Hai că este cazul fericit, ăsta de până acum. Dar ce te faci când vorbeşti cu orele şi faci planuri să fugi în lumea mare, nu aia digitală? Dacă ştii că e joacă, asumată de amândoi, e bine. Altfel, te cam trezeşti singură pe peronul realităţii şi iar ai mai pierdut un tren. Cioara de pe firewall-ul Facebook-ului nu se aseamănă cu păsărica pâlpâind în palma lui. Şi începi tu să îl cauţi şi să îi faci reproşuri că se ascunde după biroul de la serviciu.

Reţeaua de socializare, mesageria online, chat-ul sunt toate bune atâta timp cât le percepi ca simple simulări ale actului de comunicare reală. Dacă nu le foloseşti doar ca să te pregăteşti pentru un eventual parteneriat non-virtual, eşti ca puştoaica bună la simulare, dar care nu ia capacitatea!

Blegguru. Pe autor îl puteți găsi și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! ?

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Eseu despre trezire

Comunicarea în cuplu este cheia unei relații sănătoase

Părintele Ionuț Blidar și enoriașii srilankezi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Prietenie digitală – DESPRE BĂRBAȚI ȘI FEMEI / 18 August 2024 19:41

    […] mai dat cu părerea despre ce ai de învăţat sau la ce să te aştepţi când o arzi electronic pe grătarul virtual încins. Mai mult, şi acum vreo două decenii era la […]

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro